Literatura catalana contemporània

Les Converses Literàries de Formentor - El Govern de les Illes convida l'escriptor Miquel López Crespí

Turmeda | 31 Maig, 2010 09:23 | facebook.com

Bàrbara Galmés, directora de l’Oficina d’Anàlisi i Prospectiva del Govern de les Illes, m’ha convidat a participar a les properes Conversacions Literàries de Formentor. La convocatòria es centrarà en el tema “El jo liteari: memòries, autobiografies, biografies i diaris”. Les Converses Literàries de Formentor tindran lloc els dies 10, 11 i 12 de setembre. (Miquel López Crespí)


L'objectiu de les Converses és tornar el protagonisme que tenia l'illa fa una cinquantena d'anys amb les 'Converses Poètiques de Formentor' i el 'Col·loqui Internacional de Novel·la'. Així, l'esdeveniment busca ser un espai en el qual els participants i convidats puguin intercanviar idees i pensaments amb la literatura com a principal protagonista.


Les Converses literàries de Formentor se centraran en la literatura memorialística


Bàrbara Galmés ha presentat l'encontre que tindrà lloc al mític hotel entre el 10 i 12 de setembre


Europa Press | 28/05/2010 |


Les 'Converses literàries de Formentor' celebraran durant aquest any la seva tercera edició consecutiva com a mostra de "consolidació" de l'esdeveniment cultural, que tindrà lloc entre els dies 10 i 12 de setembre sota el lema 'Les màscares del jo: memòries, biografies, autobiografies, diaris i blogs' amb l'objectiu d'aprofundir en aquesta nova forma de literatura i d'expressió. La directora de l'Oficina d'Anàlisi i Prospectiva, Bàrbara Galmés, acompanyada pel director de la Fundació Santillana, Basilio Baltasar, ha detallat que l'hotel Barceló Formentor tornarà a ser l'escenari de l'encontre anual en què participaran escriptors de la talla de Juan Cruz, Carme Riera, Luis Goytisolo o Hans Magnus Ensensberger, entre molts altres.

Galmés ha indicat que l'objectiu d'aquest any és abordar l'apogeu de la literatura memorialística, les autobiografies, diaris, biografies i les noves formes d'expressió com els blogs o l'autoficció novel·lística. En aquest sentit, ha assenyalat que l'"interès per la vida dels altres" s'ha convertit "gairebé en un fenomen sociològic", que pot arribar, en alguns casos, l'"exhibicionisme". A més d'escriptors, l'esdeveniment comptarà amb l'assistència d'editors i agents literaris, encara que el programa encara no es troba tancat. D'altra banda, ha confiat que pugui acudir també la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

L'objectiu de les Converses és tornar el protagonisme que tenia l'illa fa una cinquantena d'anys amb les 'Converses Poètiques de Formentor' i el 'Col·loqui Internacional de Novel·la'. Així, l'esdeveniment busca ser un espai en el qual els participants i convidats puguin intercanviar idees i pensaments amb la literatura com a principal protagonista.

dBalears


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb