Literatura catalana contemporània

Sa Pobla (Mallorca): Pere Elies, Josep Antoni Troya, M. Ginard, J.A. Juste, M.Mascaró, E.Sala, J.J. Suárez, R.Sueiro, Enric Capellà Cervera, J.Pizà, J. Ll. Riera, Miquel A. Sastre, Maria Dols, Antoni M.Real, B.Mulet, Rafel Ballester, R. Socias, J.M.Caldés, B.Alomar, Alícia Alomar, J.P.Jordà, Josep Lliteres, J.M.Sastre...

Turmeda | 12 Novembre, 2008 08:22 | facebook.com

Ara, a partir de demà, dia 13, fins al divendres dia 15, a sa Pobla, es duran a terme les II Jornades d’Estudis Locals a Sa Congregació, curosament organitzades per la Delegació de l’OCB a sa Pobla. A més, es presentarà el llibre que recull les ponències i comunicacions presentades l’any passat.


L’OCB i els estudis locals


Alexandre Ballester


Hauria d’entonar els més encesos ditirambes de les antologies literàries, en honor, elogi i agraïment de les delegacions de l’OCB als pobles mallorquins on és activa, per la meritòria labor de promoure, organitzar i realitzar, a la seva localitat, les diferents Jornades d’Estudis Locals. Aquests estudis, uns d’elementals i altres de rigorosament documentats, en conjunt, són i seran la mínima base per ampliar coneixements del passat històric i de l’actualitat vital de cada municipi. Ara, a partir de demà, dia 13, fins al divendres dia 15, a sa Pobla, es duran a terme les II Jornades d’Estudis Locals a Sa Congregació, curosament organitzades per la Delegació de l’OCB a sa Pobla. A més, es presentarà el llibre que recull les ponències i comunicacions presentades l’any passat. Publicant, adequadament, els treballs de Pere Elies i Josep Antoni Troya, de M. Ginard, J.A. Juste, M.Mascaró, E.Sala, J.J. Suárez i R.Sueiro.

D’Enric Capellà Cervera. De J.Pizà i J. Ll. Riera. De Miquel A. Sastre. De Maria Dols. D’Antoni M.Real. De B.Mulet. De Rafel Ballester. De R. Socias. De J.M.Caldés. De B.Alomar i Alícia Alomar. De J.P.Jordà, de Josep Lliteres. De J.M.Sastre. De Pa i Mel i de Marjal en Festa. Com també la ponència inaugural que jo vaig tenir l’honor de pronunciar. Les Jornades desvetlen interès i inquietud sobre la nostra identitat mallorquina com a poble i com a col·lectivitat cultural.

dBalears (12-XI-08)


Alexandre Ballester, Miquel López Crespí, Damià Pons, Sebastià Serra Busquets, Antoni Marimon Riutort, Guillem Muntaner, Maria Antònia Roig, Miquel Seguí, Antoni Serra Cantallops


Les II Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla (Mallorca)


Les II Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla pretenen continuar amb l’esperit de les primeres que recolliren una vella reivindicació molt present a diferents ambients i àmbits d’opinió del poble. En resposta a això, l’Obra Cultural Balear, en col•laboració amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de sa Pobla i el Centre de Formació per al Professorat d’Inca, pretén tornar a organitzar aquest esdeveniment en benefici de la memòria històrica i actual de la vila de sa Pobla, i per a seguir omplint un buit històric.

Aquestes II Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla tornen a tenir un interès científic i la voluntat de crear un espai en el qual puguin sortir a la llum els estudis que molts poblers i no poblers han dedicat al nostre poble i que a dia d’avui dormen reclosos en algun calaix físic o virtual a l’espera de morir d’oblit. Com que no volem que la memòria s’esvaeixi, ni tampoc que la memòria s’esbiaixi, pensam que cal donar lloc a qui han intentat que això no ocorri. A la vegada, també es pretén que les jornades siguin un estímul per a què totes aquelles persones amb inquietuds sobre el coneixement de la realitat i vida poblera des de qualsevol perspectiva ho exposin amb rigor sobre un paper.

Queda clar, per tant, que un poble que no es coneix a ell mateix no pot mirar amb garanties el futur; en aquest punt és on tornen a entrar en joc les II Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla.


OBJECTIUS


Afavorir el coneixement sobre els diversos àmbits de sa Pobla des d’una perspectiva científica.

• Servir de punt de trobada i reunió per a totes les persones que han estudiat diferents aspectes de sa Pobla.

• Ser la línia continuista d’un projecte a llarg termini, i que segueixi tenint continuïtat en el temps.

• Fomentar l’esperit crític, la inquietud per al coneixement i l’interès per entendre la història i actualitat poblera.


COMISSIÓ CIENTÍFICA


- Alexandre Ballester Moragues. Cronista Oficial de sa Pobla i escriptor.

- Miquel López Crespí. Escriptor i investigador.

- Antoni Marimon Riutort. Doctor en Història.

- Guillem Muntaner Gelabert. Doctor en Filosofia.

- Damià Pons i Pons. Doctor en Filologia Catalana.

- Maria Antònia Roig Rodríguez. Doctora en Pedagogia.

- Miquel Seguí Llinàs. Doctor en Geografia.

- Sebastià Serra Busquets. Doctor en Història.

- Antoni Serra Cantallops. Doctor en Economia.


-

ASSISTÈNCIA


L’assistència a les Jornades podrà comportar crèdits de formació permanent del professorat (inscriure’s directament al CEP) i crèdits de lliure elecció per la UIB.

L’assistència com a oient és oberta. Per a obtenir un certificat s’ha d’emplenar la butlleta d’inscripció i remetre-la a l’adreça indicada abans del dia 12 de novembre de 2008.

Es preveu la realitzacio d’una visita guiada pel poble, la qual s’emmarcarà dins l’any internacional de la patata i tendrà una temàtica de desenvolupament i tecnologia agrícola. Tambe es preveu un dinar de germanor, en el transcurs del qual es lliurarà el premi a la millor comunicació. L’assistència a les jornades i la visita són gratuïtes.

Les jornades es celebraran dijous 13 i divendres 14 de novembre a l’horabaixa, i dissabte 15 al matí.


Sa Congregació - Espai Jove

Rosari, 25

07420 sa Pobla (Illes Balears)

O per fax o correu electrònic a:

971 86 27 42

sapobla@ocb.cat

.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb