Literatura catalana contemporània

Sa Pobla (Mallorca): II Jornades d'Estudis Locals

Turmeda | 25 Novembre, 2008 09:59 | facebook.com

Hi ha hagut 3 finalistes: en 3er lloc en Rafel Socias amb la comunicació “Els Estims de 1685 a sa Pobla”. En 2n lloc quedà en Rafel Ballester amb: “Agricultura i Indústria, dos sectors econòmics interrelacionats. L’exemple dels motors “Unión” a sa Pobla (1948-1952)”. I el premi fou per a un treball sobre l’aplicació d’una nova metodologia d’ensenyament-aprenentatge inspirada a “El Martinet” de Catalunya i que és molt pionera a Espanya. La guanyadora fou Margalida Batle i Siquier amb: “Els “ambients” al CP sa Pobla: créixer i aprendre a través del joc”.


II JORNADES D’ESTUDIS LOCALS DE SA POBLAOrganització: OCB


Col·laboradors: Ajuntament de sa Pobla, Conselleria d’Educació, Universitat de les Illes Balears, Institut d’Estudis Baleàrics, Sa Nostra, La Caixa, Banca March. Dies: 13 al 15 novembre

Lloc: sa Congregació

Valoració de l’organització: les jornades han estat tot un èxit, tant de participació de comunicants, com de qualitat dels treballs presentats, com de diversitat de temes tractats, com d’assistents.

Temàtiques tractades: educació, història, art, economia, geografia i urbanisme.

Jornades ATÍPIQUES per mor de la revisió del comitè científic: des de l’OCB hem estat molt sensibles a que els treballs presentats a les jornades, tant a aquestes segones com les primeres fetes l’any 2007, hagin passat primer pel comitè científic abans de presentar-les. El comitè científic ha estat format per un grup de doctor/es tant poblers (Antoni Serra, Maria Antònia Roig, Guillem Muntaner) com especialistes del tema (Sebastià Serra, Miquel Seguí, Antoni Marimon), i 2 erudits locals com són n’Alexandre Ballester i en Miquel López Crespí.

Cada comunicació ha estat revisada per 2 membres del comitè científic qui abans de les jornades feren arribar les seves valoracions als comunicants. D’aquesta manera s’optimitza la qualitat i presentació dels estudis durant les jornades. Ara els estudiosos tendran fins a Nadal per a polir i rematar els seus estudis després dels comentaris del comitè científic, de les observacions dels assistents i de les rotlades que, de forma improvisada, s’han anat formant durant les jornades.

Premi a la millor comunicació: per primera vegada s’ha atorgat un premi a la millor comunicació. Aquesta iniciativa pretén INCENTIVAR la presentació d’estudis, i des del comitè científic ja s’ha recomanat que per a les terceres es donin més premis. Hi ha hagut 3 finalistes: en 3er lloc en Rafel Socias amb la comunicació “Els Estims de 1685 a sa Pobla”. En 2n lloc quedà en Rafel Ballester amb: “Agricultura i Indústria, dos sectors econòmics interrelacionats. L’exemple dels motors “Unión” a sa Pobla (1948-1952)”. I el premi fou per a un treball sobre l’aplicació d’una nova metodologia d’ensenyament-aprenentatge inspirada a “El Martinet” de Catalunya i que és molt pionera a Espanya. La guanyadora fou Margalida Batle i Siquier amb: “Els “ambients” al CP sa Pobla: créixer i aprendre a través del joc”.

OCB sa Pobla

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb